Skovård

Att ta hand om dina nya skor kommer att garantera dem en längre livstid. Ta en stund och läs igenom dessa rekommendationer.

Underhåll

Att rengöra dina skor regelbundet hjälper till att ge dina skor ett längre liv. Det finns en mängd allmänna och mer specialiserade skovårdsprodukter som kan köpas. Om du är osäker, ta med dig skorna när du köper en skovårdsprodukt och be om råd om vilken produkt som är mest lämplig. 

Det är normalt att övertid vissa mjukare läder kan bli torra och förlora en del av sin naturliga yta. För att övervinna detta rekommenderar vi att du regelbundet applicerar ett tunt lager närande grädde och buffar lätt med en trasa

Mocka

Mocka är ett känsligt material så det är viktigt att vara försiktig. Mocka bör borstas försiktigt med mockagummi och släta ner alla fibrer i samma riktning. Vi rekommenderar att du applicerar en skyddande vattentät spray som är speciellt avsedd för mocka och nubuck. Vi rekommenderar att du använder en färglös spray speciellt i början. Mocka kan inte poleras, därför är det viktigt att lägga till fläckmotstånd och fuktavvisande så snart som möjligt. Spray varar bara en viss tid, upprepa därför då och då för att bibehålla det skyddande skiktet.

Torka skor

När skorna blir våta från utomhusbruk, torka med en mjuk, ren trasa och låt dem torka i naturlig / varm miljö. Om skorna är så våta att de är fuktiga på insidan rekommenderar vi att du packar in skorna med tidningar för att absorbera vatten. Torka inte skor framför en värmare eller i direkt solljus eftersom det kan skada skorna. Undvik kontakt med mörkare material vid torkning, eftersom det kan leda till att färg läcker eller överförs till skorna.

Sulor

De flesta av våra skor är byggda på gummisulor. Om dina skor inte har gummiförstärkta sulor, är det lämpligt att låta din lokala skobearbetare / verkstad använda dem. Detta skyddar din sula, gör den vattentät och gör den halkskyddad. Om dina lädersulor blir våta, låt dem torka naturligt

Saltfläckar

Även om saltfläckar inte bara ser obehagliga ut, kan de också skada dina skor. Saltfläckar kan minskas eller tas bort helt genom att blanda vatten med några droppar citron eller specialmedel och applicera med en trasa eller svamp. Efter att skorna har torkat, behandla dem med skokräm eller spray.