Skovård

Att ta hand om dina nya Hums kommer att garantera dem en längre livstid. Vilket vi såklart både dig och miljön! Ta gärna en stund och läs igenom dessa rekommendationer.

Underhåll

Applicera ett tunt och jämnt lager lotion för mocka för att ge näring till materialet. Använd neutral färg eller pigmenterad lotion i samma nyans som skon. Använd lätta tryck med flaskans påstrykare. Låt torka och rugga sedan försiktigt upp ytan med en mockaborste om nödvändigt. 

Om du använder dina Hums utomhus så kan det rekommenderas att impregnera mockan så fort den återfått en fin yta.

Det finns en mängd allmänna och mer specialiserade skovårdsprodukter som kan köpas. Om du är osäker så ta med dig skorna när du köper en skovårdsprodukt och be om råd om vilken produkt som är mest lämplig. 

Mocka som material

Mocka är ett känsligt material så det är viktigt att vara försiktig. Mocka bör borstas försiktigt med mockagummi och släta ner alla fibrer i samma riktning. Mocka kan inte poleras.

Narvsidan, är den yttersta delen av huden där håret har suttit. Narvlädret är naturligt mer slittålig än spaltlädret. Mockan framställs genom att baksidan eller köttsidan av lädret slipas ner till en sammetsliknande yta med långa fibrer.

Mocka har en god andningsförmåga och hög komfort, men är känsligt för fläckar.

Rengöra

Rengöra mocka skor är enkelt. Om skorna blir våta så torka med en mjuk, ren trasa och låt dem torka i naturlig / varm miljö. Om skorna är så våta att de är fuktiga på insidan rekommenderar vi att du packar in skorna med tidningar för att absorbera vatten. Torka inte skor framför en värmare eller i direkt solljus eftersom det kan skada skorna. Undvik kontakt med mörkare material vid torkning, eftersom det kan leda till att färg läcker eller överförs till skorna.

Sulor

Hums är byggda på en speciellt utformad yttersula sula av en mix av skum och gummilager, vilket ger högsta komfort och lämpar sig både för inom -och utomhusbruk.

 

Om du skulle ha några funderingar kring underhåll eller material så är du välkommen att höra av dig till oss! hello@humswear.com